post

Summer elements

Summer elements: dankzij een aantrekkelijke korting eindelijk uw FEM vraagstukken opgelost!

De rust van de zomervakantie brengt de ruimte om na te denken over vraagstukken die tijdens drukke werkweken blijven liggen. Is de constructie eigenlijk wel echt sterk genoeg? Als de belasting hoger is dan verwacht of uit een andere richting komt is de stijfheid dan voldoende? We hebben wel naar het globale gedrag gekeken maar wat gebeurt er lokaal? Of… zou ik mijn constructie door middel van FEM gaan analyseren?

VPE machinedesign biedt u deze zomer een aantrekkelijke korting waardoor het ook voor u interessant wordt om FEM te gaan gebruiken bij de analyse en optimalisatie van uw constructies. Ook deze zomer zijn de FEM specialisten van VPE machinedesign beschikbaar om u hierbij te ondersteunen. 

summer elements

FEM (Finite Element Method) ook wel FEA (Finite Element Analysis) genoemd is een rekenmethode waarbij de constructie wordt opgedeeld in kleinere elementen. Op deze manier is het vrij eenvoudig zeer gedetailleerde resultaten te berekenen. De resultaten zijn afhankelijk van de gekozen belastingen, drukken, inklemming en opleggingen en uiteraard het toegepaste materiaal. De resultaten zoals de vervorming of spanningsverloop worden grafisch weergegeven. Wij informeren u graag over de mogelijkheden van deze rekenmethode.

De voorwaarden van “summer elements”:

  • 10% korting op het uurtarief voor FEM rekenwerk
  • het project start uiterlijk in september 2016
  • de rekenmethode beperkt zich tot lineair elastische berekeningen
  • de korting geldt alleen over de eerste 120 uur en uiterlijk tot december 2016
  • summer elements is uiteraard zowel voor nieuwe klanten van VPE machinedesign als voor onze bestaande klanten!

Neem direct contact op met VPE machinedesign.

Ook interessant:

        

post

VPE machinedesign bezoekt RapidPro!

 

Additive Manufacturing (AM) is de nieuwe naam voor Rapid Prototyping of 3D printen. De industrie lonkt naar het maken van unieke producten in kleine series. Op dit moment is AM vooral bekend van de witte kunststof prototypen die tijdens het ontwerptraject op tafel worden gelegd.

Ook binnen VPE machinedesign gebruiken wij deze techniek. Niet alleen voor het visualiseren en vooral tastbaar maken van een ontwerpoplossing maar ook voor het functioneel testen van nieuw ontworpen onderdelen. Onze interesse in Additive Manufacturing (AM) splitst zich in twee materialen: metaal printen en kunststof printen.

Het printen van kunststof blijft dicht bij de ontwerpmogelijkheden die we kennen van het spuitgieten. De ontwikkelingen op dit moment richten zich vooral op het bepalen van ontwerpregels om de betrouwbaarheid van het ontwerptraject te vergroten. Daarnaast is kwaliteitsborging van het productieproces en het uiteindelijke product een belangrijk aandachtspunt voor de branche.

Het printen van metaal heeft een grotere impact op het ontwerp. Producten zullen specifiek voor deze techniek worden ontworpen en geven engineers eindelijk de mogelijkheid om de vorm op sterkte en stijfheid geoptimaliseerde ontwerpen te baseren. Dit brengt totaal nieuwe vormen voort gebaseerd op gedetailleerde FEM berekeningen.

Naast het ontwerpen van functionele machines is het uitvoeren van FEM berekeningen een specialisatie van VPE machinedesign. Een mooi illustratief voorbeeld dat in verschillende presentaties terug is gekomen is het ontwerp van Arup. Een knooppunt is een herontwerp specifiek voor de vervaardiging met AM.

VPE Machinedesign Additive Manufacturing

Andere inspirerende voorbeelden van gerealiseerde producten zijn bijvoorbeeld de bril van Raytech. Let op de honingraatstructuur: een prachtig voorbeeld waarin vorm en materiaalreductie op een goede manier geïntegreerd zijn. Of de antenne standaard van 3Dsystems / Thales vervaardigd uit Titanium. Een voorbeeld van een onderdeel voor een satelliet waarin gewichtsreductie uiteraard een belangrijk ontwerpcriterium is.

VPE machinedesign - bril montuur - AM Additive ManufacturingVPE machinedesign - example of an antenna bracket by AM additive manufacturing

 

Additive manufacturing is de sprong van rapid prototyping naar serieus produceren van functionele producten. Met op dit moment meer dan 80 aanbieders van een printer voor kunststof producten onder de 5000 euro is de verleiding om in een machine te investeren groot. Tegelijk leerden we dat 3D printen nog steeds “Trial&Error” is en staat de branche voor de grote uitdaging om de kwaliteit van producten zowel in metaal als kunststof te borgen. Het leert ons wederom dat ontwerpen en produceren twee verschillende vakgebieden zijn.

Ontwerpen is ons vakgebied. VPE machinedesign is er goed in! Tegelijk kennen we de productietechnieken en zien grote mogelijkheden voor het produceren van kleine customized productieseries.

VPE machinedesign & AM: let’s print our designs together!

 

post

Balder and Thialf together

Balder en Thialf in het Calandkanaal in Nederland

Februari 2016 was voor Nederlandse offshore professionals een mooie kans om de Balder en de Thialf samen te zien in het Calandkanaal in Nederland.

VPE machinedesign is een specialist in het ontwerpen van mission equipment. Wij zijn ervaren ingenieurs in het ontwerp van deze gespecialiseerde machines die onder zware offshore omstandigheden worden gebruikt. Als u werkt aan het ontwerp van bijvoorbeeld een mooring line deployment lier, kranen of de support van een zwaar belaste schijven: VPE machinedesign is uw juiste partner!

Heerema Balder and Thialf at Calandkanaal

Heerema Balder and Thialf at Calandkanaal


Balder and Thialf in the Calandkanaal in The Netherlands

February 2016 gave Dutch offshore professionals a great chance to see both Balder and Thialf together at the Calandkanaal in the Netherlands.

VPE machinedesign is a specialist on mission equipment design. We are experienced engineers in the design of this type of specialised equipment used under harsh conditions offshore operation requires. If you are working on the design of mooring line deployment winches, cranes or the supports of highly loaded sheaves: VPE machinedesign is your right partner!

Heerema Balder

Heerema Balder