post

Bouwnummer 300 gaat te water

Op 13 september 1958 werd de SS Rotterdam te water gelaten. Stoomschip, vandaar de ss. Vier stoomketels, drie stoomturbines, zorgden voor de aandrijving. Symbool van wederopbouw, vakmanschap en trots. De kade stond vol bij de Rotterdamse Droogdok Maatschappij toen het schip te water ging.

Nog steeds is de sfeer onmiskenbaar Rotterdams bij de RDM. Alsof ieder moment de kiel weer gelegd kan worden, het personeel op de fiets aan kan komen. De mouwen al opgestroopt: ambitieus, gedreven en onderweg naar succes. Een plek waar gewerkt wordt!

Achter de muren wordt hard gewerkt. Nu door innovatieve bedrijven die er een werkplek binnen een creatieve omgevingen vinden. Studenten volgen er opleidingen op MBO en HBO niveau. Regelmatig vinden er beurzen plaats in de ruimte waar ooit onderzeeërs werden gebouwd.

De SS Rotterdam is nu een fijne plek om te overnachten of voor een hapje of drankje. Een voorbeeld van hergebruik. De RDM werf is volledig doorontwikkelt en een unieke locatie binnen Rotterdam Makers District.

Met recht al jarenlang: #innovatie en #samenwerken nu en in de toekomst!

#machinedesign #engineering #machinebouw #rotterdammakersdistrict #RDM